שירותי נוטריון

שירותי נוטריון

שירותי נוטריון בשפות: עברית, אנגלית, רומנית, רוסית, אוקראינית,צרפתית, ספרדית ועוד

כל שירותי נוטריון: אישור תרגומים, ייפוי כוח, אימות חתימה, תצהירים, הסכם ממון, צוואות ועוד

צרו איתי קשר בכל שאלה


    שיחת ייעוץ חינם!
    התקשרו עכשיו

    קצת על נוטריון אירנה פיין

    עו"ד אירנה פיין היא בעלת ניסיון רב של כ-30 שנים בעריכת דין וחמש עשרה שנים כנוטריונית. היא סיימה את לימודי התואר הראשון והשני במשפטים באוניברסיטה העברית. חברה בלשכת עורכי הדין החל משנת 1990. לאורך השנים הגיעה להישגים רבים הן בין כותלי בתי המשפט והן בעולם האקדמיה.

    אירנה פיין נוטריון מומחית לתרגום ב 7 שפות ומבצעת כל סוגי התרגומים במהירות ובדייקנות. יש לי ניסיון רב בעבודה ובדרישות השונות העולות ממוסדות שונים ובמדינות שונות. בין יתר תחומי ההתמחות שלה:

    • הכנת כל סוגי המסמכים עבור משרד הפנים הישראלי
    • הכנת המסמכים הנדרשים עבור שגרירות רומניה לקבלת דרכון או בקשת אזרחות
    • הכנת ייפוי כח להוצאת מסמכים ברוסיה
    • התמחות בתרגום פסקי דין לאנגלית
    • התמחות תרגום תעודות רשמיות כגון תעודות לידה, נישואין, פטירה לכל שבע השפות
    • תרגום מסמכי לימודים עבור מוסדות זרים
    • תרגום תעודות גמר לעברית להמשך לימודים בארץ
    • תרגום ואימות הסכמי ממון לפני הנישואין
    • אישור צוואות על פי הרשות, ללא צורך בעדים
    • שירותי אפוסטיל של משרד החוץ
    • שירותי אפוסטיל של משרד הדתות
    • שירות תצהירים משפטיים בשפה הנדרשת
    אירנה פיין
    עורכת דין ונוטריון

    שירותי נוטריון

    תוכן עניינים

    אחד השירותים הנפוצים ביותר אשר נוטריונים בארץ מעניקים ללקוחותיהם הוא שירותי תרגום נוטריוני, אך ישנם שירותים אחרים אשר נוטריונים נותנים, נחוצים לא פחות בדגש על כתיבת ואישור צוואות, עריכת הסכמי ממון טרום נישואין, אישורי צילום נאמן למקור, תצהירים משפטיים, אימות חתימות – וכן, גם שירותי תרגום נוטריוניים.

    אישור צוואות

    החוק קבע דרכים שונות בהן אדם יכול לכתוב צוואה לפני מותו מתוך הבנה שחלוקת רכושו לאחר מותו יתנהלו בהתאם לרצונו בחייו. יש יתרון בכתיבת צוואה גם אם רצון האדם הוא כי החלוקה תתנהל בהתאם לחלוקה השרירותית הקבועה בחוק הנוגעת לחלוקת רכושו של אדם אשר לא השאיר צוואה אחריו. עיקר הדברים הוא כי משך הטיפול בירושה מתקצר וחוסך הפתעות לא צפויות. לעתים, החלוקה הרצויה שונה מזו הקבועה כברירת מחדל בחוק ואז ללא צוואה הרצון לא יתממש כלל ללא צוואה בתוקף.

    במיוחד כאשר הצוואה שונה מברירת המחדל, תמיד יהיו צדדים שיראו את עצמם נפגעים, אך הדבר נכון גם לאותם מקרים המוגדרים בחוק. קחו למשל את חלוקת הרכוש הקבועה: חצי לבן או בת הזוג שנותרו בחיים והיתר מתחלק שווה בשווה בין הילדים. כאשר המחוקק חשב על ברירת מחדל זו מה שעמד מול עיניו היה מצב בו זוג נשוי אחד לשנייה לתקופה ארוכה ולהם ילדים משותפים. בעולם המודרני הדברים עלולים להיות מעט מסובכים יותר. מה קורה כאשר אחד הילדים נמצא בנתק מהמשפחה? האם גם אז הוא זכאי לחלקו ברכוש? מה קורה במצב בו הנפטר ניהל במהלך חייו מספר קשרים משמעותיים, כאשר מכל קשר כזה יש לו ילדים קודמים? מה קורה כאשר בן או בת הזוג האחרונה הם צעירים בהרבה ומשך הזוגיות לפני מותו של הנפטר היה חודשים ספורים בלבד?

    בכל אחד מהמקרים הללו, החלוקה הסטנדרטית של הרכוש ייתכן ואינה מתאימה עבור המצב. בכל המקרים האלו מומלץ להשאיר צוואה שתמנע חילוקי דעות וסכסוכים משפטיים ארוכים ויקרים שרק יעכבו את כל התהליך.

    המחוקק קבע מספר דרכים להשאיר צוואה, החל מצוואה הכתובה בכתב ידו של הנפטר וכלה בצוואה "בפני הרשות" – כזו שנחתמת בפני שופט, רשם הצוואות או נוטריון ומופקדת למשמורת אצל רשם הצוואות. בין הדרכים השונות בהן ניתן לרשום צוואה, קיימת היררכיה מסוימת. לכאורה – כולן תקפות אבל קל מאד לערער על תוקפה של צוואה הכתובה בכתב יד. צוואה כזו יכולה להתגלות כלא תקפה אם חוקי כתיבה מסוימים לא נשמרו או שאדם אחר רשם אותה ולא הנפטר בעצמו לפני מותו. צוואה כזו יכולה גם לא להתגלות כלל – להשאר כאבן שאין לא הופכין במגירה, אם מתוך חוסר תשומת לב או מתוך הסתרה מכוונת מצד מי שהצוואה לא הטיבה עימו. קל גם לטעון כי הצוואה נכתבה מתוך כפייה או באמצעות איומים כאלו ואחרים – בקיצור התוקף המשפטי של צוואה כזו קיים, אבל קל לערעור.

    צוואה בפני עדים תוקפה חזק יותר, אך כאן קיימת תלות בשני אנשים נוספים אשר יודעים על תוכנה של הצוואה. כאשר צוואה נחתמת אצל נוטריון אין צורך בעדים, והצוואה נשמרת אצל רשם הצוואות כך שהסיכוי שהיא תאבד או תשונה בדיעבד כמעט ואינו קיים. כיוון שחלק מתפקידי הנוטריון הוא לוודא כי האדם היה כשיר משפטית לחתום על הצוואה והוא עשה זאת מתוך הבנה ורצון חופשי – הסיכוי לערער על צוואה כזו אפסי.

    חתימה על תצהירים משפטיים כחלק משירותי נוטריון

    בעלי מקצוע רבים נדרשים לתת חוות דעת על בעיות מסוימות: רטיבות המהווה עילה לסכסוך בין שכנים, איכות ביצוע עבודה מסוימת כעילה לתביעת בעל המקצוע שביצע את העבודה, אפילו עדות למאורע כלשהו שהתרחש ונידון בבית המשפט. במיוחד בימים אלו בהן רצוי להימנע מהתקהלויות מיותרות אבל גם בימים כתיקונם בהם הופעה למתן עדות בבית המשפט משמעה איבוד של יום עבודה היא דבר מה שרצוי להימנע ממנו במידת הניתן. ניתן להימנע מכך במידה רבה על ידי מתן תצהיר משפטי החתום בנוכחות נוטריון. אישור נוטריוני לתצהיר משפטי נותן לתצהיר מעמד של עדות בעל פה בבית המשפט ומאפשר לבעל המקצוע או נותן ההצהרה גמישות במועד מתן ההצהרה ומשחרר אותו מהחובה להופיע בגופו בבית המשפט לצורך מתן העדות.

    חתימה על הסכמי ממון טרום נישואין

    עוד אחד משירותי נוטריון הניתנים הוא חתימה על הסכמי ממון טרום נישואים. לרב, אישור הסכמי ממון דורש הופעה בפני בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי, אך במידה וההסכם נחתם לקראת ובטרם הזוג נישא, גם נוטריון יכול לתת אישור להסכם כזה. קיימת חשיבות לחתימה על הסכם ממון בין בני זוג. הדבר יכול להוביל לקיצור המריבות והוזלה ניכרת של תשלום עבור עורכי דין במקרה ובו בני הזוג נפרדו. הסכם ממון גם יכול לבאר ואף לשנות סוגיות הקבועות כברירת מחדל בחוק, גם אם הן אינן תמיד לרצון או לטובת בני הזוג, כגון חישוב מועד הפרידה – האם יש לחשב אותו כאשר בני הזוג החליטו והסכימו כי ייפרדו? כאשר הבעל נותן גט של ממש לאשה? כאשר אחד מהם עובר לדירה אחרת?

    אישור הסכם ממון טרום גירושין אצל נוטריון כולל כמה יתרונות מובנים: ראשית התזמון אינו תלוי בלוחות הזמנים השרירותיים של בתי המשפט העמוסים בארץ. שנית, האווירה שבה בני הזוג מגיעים לכדי הסכמות והבנה על מה הם רוצים לחתום היא אווירה רגועה ושלווה, ולא האווירה העוינת והבלתי אישית שבה ייתקלו בבית המשפט. במשרדי הנוטריון הם יוכלו לקבל הסברים מפורטים ולא דחוקים בזמן לגבי הסעיפים השונים של ההסכם ולהבין אותו על בוריו וכן ליישר מחלוקות שיתגלעו במידה וכאלו עולות.

    Scroll to top

    תפריט נגישות

    Call Now Buttonצלצלו עכשיו 0515533400